Ботев Пловдив ще търси голове и рекорд в Израел

OFFNews 13 юли 2017 в 12:01 1512 0

Ботев Пловдив излиза с мисълта да постигне минимум гол на чужд терен срещу Бейтар Йерусалим в първи мач от втория предварителен кръг в Лига Европа, който да съхрани шансовете на тима в реванша на 20 юли в Бургас.

Задачата на "канарчетата" се усложнява заради отсъствието на лидера на тима Лъчезар Балтанов. Без него Ботев ще разчита на бързината и далечните удари на Тодор Неделев и скоростта на Косоко.

Пловдивчани вече показаха, че могат с успех да играят навън, след като победиха албанския Партизани с 3:1 в първия кръг. Бейтар е с по-висока класа от Партизани и затова треньорът Николай Киров ще заложи на по-предпазлива и дефанзивна тактика.

Специалистът има реален шанс да влезе в завинаги в историята на Ботев. Това обаче може да стане само при победа на "канарчетата" над тима от Йерусалим.

Ако двубоят, който ще се играе на стадион "Ха Мошава", завърши с триумф за Ботев, това ще бъде трета поредна победа за пловдивчани в Европа.

По този начин ще се изравни клубният рекорд на "канарчетата". До момента те два пъти са стигали до 3 последователни успеха в евромачове.

По-стойностната такава поредица е от дебютното участие на отбора в турнирите - за КНК през сезон 1962/63. Тогава Ботев побеждава Стяуа с 5:1 в 1/16-финал реванш, а на осминафиналите се справя и в двете срещи с ирландския Шамрок Роувърс - 4:0 в Дъблин и 1:0 в Пловдив. С тях пък достига до първия и единствен четвъртфинал в своята история.

Вероятни състави:

Бейтар: Клайман, Конт, Мори, Кхила, Хайстер, Келтенс, Клаудемир, Сабо, Веред, Езра, Шехтер.

Ботев Пловдив: Чворович, Й. Минев, В. Генев, Димов, Панов, Юсеин, Меледже, Стоянов, Бризола, Неделев, Косоко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!