Борусия Дортмунд се разправи с Гладбах

Три асистенции на Ройс и два гола на Обамеянг

OFFNEWS 03 декември 2016 в 18:57 2193 0

„Жълто-черната” стена на стадиона в Дортмунд изживя незабравима футболна събота, след като местната Борусия разгроми гостите от Борусия Мьонхенгладбах с 4:1.

Марко Ройс се отличи с три асистенции, два гола отбеляза Пиер-Емерик Обамеянг, а по един добавиха Лукаш Пишчек и Усман Дембеле. Точен за гостите бе Рафаел.

Гостите поведоха в началото на мача с удар от границата на наказателното поле, но в ответната атака домакините изравниха с първия гол на Обамеянг. В 15-та минута Марк Бартра отклони топката с глава след центриране от корнер към Лукаш Пишчек, който бе точен за 2:1. Домакините завтвориха мача у 64-та минута, когато Марко Ройс излъга двама защитници и подаде на Дембеле в наказателното поле. Младокът също финтира двама и с хубав удар в долния десен ъгъл вкара за 3:1. Последният гол бе дело на героите на мача – обамеянг отбеляза след поредната асистенция на Ройс.

Борусия Дортмунд излезе на петата позиция с 24 точки, на 6 зад водачите Байерн и РБ лайпциг. Гладбах остана с 13 точки в долната част на таблицата.

Ето и всички резултати от изиграните мачове от 13-ия кръг в Бундеслигата:

Байер Леверкузен - Фрайбург 1:1
Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхенгладбах 4:1
Хофенхайм - Кьолн 4:0
Вердер - Инголщад 2:1
Волфсбург - Херта 2:3

В 19:30 ч. РБ Лайпциг приема Шалке 04.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!