Боби Михайлов: Във форма съм, завръщам се начело на БФС

OFFNews 28 април 2021 в 17:53 4619 1

Изненадващо президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов оттегли своята оставка на днешното заседание на Изпълкома.

Бившият вратар подаде оставка под натиска на изпълнителната власт след европейската квалификация с Англия през октомври 2019 година. Тогава избухна расистки скандал. Част от играчите от Острова бяха обиждани с маймунски звуци.

Премиерът Бойко Борисов и министърът на спорта Красен Кралев в свои изявления индиректно и директно настояха Михайлов да поеме отговорност и той го стори. В отсъствието му така и не беше избран негов заместник, а временно длъжността се изпълняваше от Михаил Касабов.

Михайлов обяви, че се завръща само ден след анонсирането на силната кандидатура на бившия голмайстор на националния отбор Димитър Бербатов, който включи в екипа си и Стилиян и Мартин Петрови.

"Отговорен човек съм, имам подкрепата на Изпълкома и на 350 клуба. Така ще се спести харчене на средства да се правят два конгреса в рамките на седем-осем месеца, политически натист не е имало, усетих напрежението на всички нива, БФС е кристално чист, говоря за всякакви одити - вътрешни и външни.

Бербатов е голямо име за българския футбол, да заповяда на редовния конгрес, той трябва да убеди футболните клубове. За формата днес не съм взимам отношение. Връщам се, за да свърша работата, за която съм избран.

Не видях нещо да се промени за последната година и половина в българския футбол. Има неща, които трябва да се стегнат много - администрацията, трябват нови хора. Футболът е пряко отражение на случващото се в държавата. Лъжеха безнаказано за корупция в БФС.

Ще трябва да давам по-често брифинги, за да се разбират нещата от първо лице. Според мен УЕФА няма да допусне никога да има Суперлига. Промених се сериозно за година и половина, много предатели в тази държава, промених се и в личен план, във форма съм", заяви Михайлов.

Завръщането му почти сигурно означава, че извънреден конгрес на БФС през месец юни няма да има. Такъв трябваше да се проведе на 25 юни в НДК, за да бъде избран нов президент. Така решителната битка за президентското място във футболната ни централа ще се проведе през февруари 2022 година, когато е редовният ІХ конгрес на БФС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

1

Любомир Димитров

28.04 2021 в 18:52

И ся к'во ? Връща ли се "баджанакът" като титуляр в Подуене и в националния отбор ? А зетят ?
 
X

Да помогнем на украинските деца!