Боби Михайлов помага на аматьорския футбол

OFFNews Последна промяна на 02 август 2017 в 16:05 1255 0

По инициатива на президента Борислав Михайлов, Българският футболен съюз кандидатства и спечели проект по програмата "FIFA Forward" към Световната футболна централа, като основната цел на проекта е подпомагането на аматьорските футболни клубове.

Близо 100 клуба в аматьорския футбол в България от Трета лига и "А" областните групи ще бъдат обезпечени материално с всички необходими тренировъчни пособия съобразно индивидуалните им нужди - 1500 топки с лиценз "FIFA", 640 мрежи за врати, 1320 флагчета за корнер и 6000 конуси.

Тимовете от Трета лига ще имат възможност да се възползват от новите топки със старта на новия сезон, жребият за който бе теглен в понеделник.

Както е известно, президентът Михайлов стана първият българин, член на структура на Световната федерация по футбол (ФИФА). Той вече е част от една от най-престижните комисии към ФИФА – Комисията за развитието на футбола, която се занимава със стратегическото развитие на играта, правилата, анализира основните аспекти на футбола, обучението и техническото развитие.

Като основа на футболната пирамида развитието на аматьорския футбол е сред приоритетите на Българския футболен съюз. Именно поради тази причина, Българският футболен съюз и Националното сдружение на Общините в Република България планират да организират работна среща, в която ще вземат участие Зоналните и Областни председатели на БФС и отговорниците по спорт към 28-те областни центрове.

На семинара ще бъдат представени и разяснени всички съвременни тенденции и добри практики в развитието на масовия футбол, в частност на ниво детски градини и начално образование 1-4 клас за момчета и момичета, като инструмент за здравословен начин на живот.

С цел да осигури възможно най-добър пример за подрастващите, Българският футболен съюз предоставя билети на всеки от аматьорските футболни клубове за домакинските мачове на България в световните квалификации срещу Швеция (31 август) и Франция (7 октомври) на стадион "Васил Левски". Така едновременно футболните таланти ще имат възможността да се докоснат до магията на световните звезди и да получат вдъхновение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови