Боби Михайлов, Гонзо, Кокала, Кривия, Мечо, Топчо и други легенди поискаха акциите на Левски

OFFNews Последна промяна на 16 май 2020 в 08:51 5812 1

Куп легенди и славни ветерани на столичния гранд Левски, сред които Наско Сираков, бившият шеф на БФС Борислав Михайлов и Георги Иванов-Гонзо се обърнаха с призив към собствениците на клуба Васил Божков и Георги Попов. В него те настояват двамата да върнат акциите на клуба в ръцете на ветераните, което според тях ще е гарант за "вечното съществуване" на Левски, който бил антика и имал душа. 


Ето и целия текст:

"Призив от славните Легенди и Ветерани на ПФК "ЛЕВСКИ" от три поколения!

До г-н Божков и г-н Попов
Господа,

За нас най-голямата чест и привилегия в живота бе, че играхме в отбора на народа. Отбор, създаден през далечната 1914 година с много жар и патриотичен дух от група младежи, неподозиращи, че тяхното творение ще се превърне в най-изповядваната религия в страната.

Ние дарихме своята кръв, пот и младост на клуба, чийто химн бе сътворен от Димчо Дебелянов и композиран от Любомир Пипков.

Нашите голове бяха в чест на препълнените трибуни.
Нашите победи носеха радост на милиони в села и градове. Ние възпитавахме и бяхме възпитани в любов към Родината. Нашият "ЛЕВСКИ" завинаги ще остане в златните страници на историята с победите си над "Аякс", "Барселона", "Атлетико" (Мадрид), "Щутгарт", "Динамо" (Киев), "Киево", "Удинезе", "Лацио" и много други.
Честната игра и висок морал бяха водещи в действията ни на терена.

Най-голямото доказателство за нашата преданост към свещената синя фанелка бяха думите на великия наш съотборник и най-обичан спортист в България - Гунди. Георги Аспарухов казваше пред скаутите на италианския "Милан", дошли да го закупят: "Има една страна - България , там има един отбор - "ЛЕВСКИ", в него съм се родил и в него ще умра!"

Някои от нас сме с посребрени коси и тела, вече не съвсем здрави, но момчешките ни сърца Ви призовават да върнете голямата ни любов - "ЛЕВСКИ". Ние също сме антики като вашите любими, скъпоценни предмети от колекцията Ви и носим историята в нас, но за разлика от тях ние имаме чувства и емоции. Те ни държат живи и ни дават сили да вярваме в доброто, а то е само едно: Да върнете акциите на любимия ни "син" отбор в нашите сигурни ръце. Това е гарант за вечното съществуване на славния "ЛЕВСКИ".

Благодарим за правилния избор!

Послепис
Ценители като Вас на красотата и изкуството не може с лека ръка да унищожат такава реликва като "ЛЕВСКИ" и да го захвърлят в неизвестна посока с лекота и съзнание, че това е пагубно за най-голямото спортно богатство на България.

Добромир Жечев-Бобата, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов-Войната, Емил Спасов, Ангел Станков-бате Геле, Владимир Николчев, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Емил Велев-Кокала, Петър Петров, Пламен Николов, Даниел Боримиров, Георги Иванов-Гонзо, Александър Александров-Кривия, Станислав Ангелов-Пелето, Елин Топузаков-Топчо, Димитър Телкийски-Мечо и много други".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови