БНТ и Нова ще излъчват съвместно Европейското по футбол

Всички мачове от турнира ще бъдат разпределени поравно помежду им

OFFNews 01 декември 2023 в 10:28 1523 0

EURO UEFA 2024

Снимка Getty Images

Тегленето на жребия за първенството

Българската национална телевизия и Нова броудкастинг груп обявиха партньорство за UEFA EURO 2024™, като всички мачове от турнира ще бъдат разпределени поравно помежду им.

Европейското първенство по футбол ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли 2024 година.

По традиция двете телевизии едновременно ще излъчат откриващия двубой, който ще се проведе на 14 юни 2024 г. на стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен, финала на „Олимпиащадион“ в Берлин на 14 юли 2024 г., както и един двубой от груповата фаза. Така всеки от партньорите ще предложи на зрителите излъчване на живо на 27 мача от вълнуващия турнир.

„За БНТ е важно да предоставя на зрителите възможността да гледат най-големите футболни шампионати в ефира на обществената телевизия. Това е традиция, която продължава вече от почти 60 години. Надявам се и през следващата година футболната аудитория да бъде удовлетворена от продукта, който ще предложим. Трайното ни партньорство с Нова Броудкастинг Груп от няколко години дава възможност на почитателите на най-великата игра да изживеят един месец, изпълнен с много емоции заедно с най-големите отбори в Европа“, заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

„След съвместното реализиране на едно световно и две европейски първенства по футбол, тази година в партньорство с БНТ отново ще дадем възможност на любителите на футбола в България да се насладят на едно от най-гледаните спортни събития в света. Горди сме, че Нова Броудкастинг Груп се наложи като дома на големия спорт с първокласно и разнообразно спортно съдържание. Искаме да осигурим на нашите зрители качествено изживяване и ще използваме целия потенциал, който имаме като медийна група, за да го постигнем“, заяви главният изпълнителен директор на Нова броудкастинг груп Стефана Здравкова.

Държавите, които вече си осигуриха място на UEFA EURO 2024™, са Албания, Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Англия, Франция, Германия (домакин), Унгария, Италия, Нидерландия, Португалия, Румъния, Шотландия, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швейцария и Турция. За останалите три места ще спорят 12 национални отбора, които ще изиграят плейофи за класиране през март 2024 г. Полуфиналните срещи ще се проведат на 21 март 2024 г., а финалите – на 26 март 2024 г. и всички те ще бъдат излъчени в каналите на DIEMA XTRA.

Жребият за груповата фаза на турнира ще бъде теглен в Хамбург, Германия на 2 декември 2023 г. от 19:00 ч. и ще бъде излъчен на живо по БНТ 1, БНТ 3 и спортния канал DIEMA SPORT 3, част от премиум пакета DIEMA XTRA.

Всички анализи – преди и след жребия – зрителите на Българската национална телевизия ще могат да проследят в специална студийна програма от 18:30 ч. до 20:30 ч. в ефира на спортно-развлекателния канал БНТ 3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика