Бледа сянка на себе си. Началото на края за Кристиано Роналдо

Василен Петров 28 септември 2022 в 13:22 1417 0

Кристиано Роналдо

Снимка Getty images

Португалското острие не успява да демонстрира обичайната си форма цели 10 мача.

Мегазвездата на Манчестър Юнайтед и Португалия Кристиано Роналдо не успя да отбележи попадение при загубата на "мореплавателите" от тима на Испания в последния кръг на Лига А, група 2 на турнира Лига на нациите.

Голмайсторът имаше две възможности да покачи головата си сметка с националната фланелка, която до момента възлиза на 117 попадения, но изпълненията му бяха доста несполучливи и анемични. Когато говорим за един от най-великите футболисти на всички времена, подобна игра се счита за слаба. 

Много по-смущаващото е, че в последните 10 мача във всички турнири той успя да порази целта само 1 път, при победата на Юанйтед над Щериф с 2:0 в Лига Европа. При това голът беше от 11-метров наказателен удар. Статистиката му за "иберийците" също не вдъхва оптимизъм през месец септември - 0 гола в двата мача с Чехия (4:0) и Испания (0:1). Вероятно обнадеждаваща е асистенцията, която записа в сблъсъка с чехите за гола на Диого Жота. 

На 37-годишна възраст, а в началото на февруари ще навърши 38 години, изглежда, че Кристиано вече не може да се справя с адски бързо развиващия се съвременен облик на играта, а най-значимият фактор, с който допринасяше през последните няколко сезона и постави куп рекорди - головете напоследък липсват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!