Благо Джизъса спира с футбола, става солиден бизнесмен

OFFNews 30 декември 2017 в 11:47 14249 0

Популярният с прозвището Благо Джизъса бивш национал по футбол Благой Георгиев обяви, че спира с играта и се отдава на бизнеса. В дните около Коледа стана ясно, че договорът му с втородивизионния руски Оренбург е прекратен.

Пред "24 часа" Джизъса споделя, че това е станало по взаимно съгласие.

"По принцип имах договор за още година и половина. Претърпях операция на лявото коляно. И преди, а и след това, наблюдавайки нивото на Първа лига, усетих, че това не е за мен. Всъщност най-важното в случая е нещо друго. Усетих, че нямам желание да играя На 36 г. съм и винаги съм смятал, че ще съм до по-късно по терените. Освен това се чувствам много добре физически.

Вече обаче не виждам никакъв смисъл. Знам, че във футбола и въобще никога не трябва да се казва никога. За да съм честен обаче, трябва да призная, че вече не ми се играе и към този момент приключвам с футбола. Започнах и да се занимавам с нови неща. Това са проекти, които ангажират и човек трябва да е сериозен, щом се е захванал с тях. Всичко е в много начален етап.

Идеите тепърва ще се развиват. Не искам да навлизам в подробности. Мога само да кажа, че въпросните проекти са много далече от футбола и са свързани с Русия. Работя по тях с близки за мен хора. Човек трябва да се развива. Дадох си сметка, че изкарах много време във футбола. Затова и се впускам в тези нови начинания. Повтарям, че са изключително сериозни.

Може понякога да изискват ангажираност по цял ден. Естествено, няма какво да крия, те са свързани с планове за добра финансова възвращаемост. Въпреки че към момента съм спокоен в това отношение благодарение на футбола.

Именно това спокойствие и необремененост обаче ми дават свободата да се развивам в други насоки", споделя още Георгиев, който е отклонил поне 3-4 предложения от други клубове, слез като е станало ясно, че напуска Оренбург.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!