Битката за калъфката в Англия се ожесточи

OFFNews 25 февруари 2018 в 18:31 2727 0

Само в рамките на едно денонощие съдбата на второто място в Англия претърпя драматични обрати. Първо Ливърпул победи Уест Хам с 4:1 и измести Манчестър Юнайтед от позицията подгласник на бъдещия шампион Манчестър Сити.

Днес пък "червените дяволи" обърнаха актуалния шампион Челси с 2:1 на "Олд Трафорд" и се върнаха на второто място. В герой за домакините се превърна лятното попълнение на тима Ромелу Лукаку, който се отличи с гол и асистенция срещу бившия си клуб.

Бразилецът Вилиан откри за лондончани в 32-ата минута, но само седем по-късно Лукаку изравни. След почивката двата тима продължиха надлъгването, като решаващият момент в мача дойде в 75-ата минута.

Лукаку се измъкна от Антонио Рюдигер и центрира меко в наказателното поле на Челси, където резервата Джеси Лингард с глава вкара победното попадение за Юнайтед.

Със спечелените три точки тимът на Жозе Моуриньо се върна на втората позиция в класирането с 59 пункта, с шест повече от днешния си съперник, който остава пети с 53. Манчестър Сити пък излезе за първи трофей през сезона за Купата на лигата срещу Арсенал по-късно през деня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!