"Бистришките тигри" глобяват футболист за срамно поведение във Франкфурт

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2018 в 11:11 881 0

Срамната постъпка на футболиста Наско Милев на летището във Франкфурт при завръщането на младежкия национален отбор след загубата с 0:1 от Люксембург в квалификациите за Евро 2019 няма да остане без последствия. Играчът на Витоша Бистрица ще бъде глобен и порицан от ръководството на елитния клуб.

Припомняме, че Милев и още двама негови съотборниците са возиха на количка за багаж, като подвикваха грубо на по-възрастни пасажери да се отместят. Случката имаше широк отзвук у нас, като почти съвпадна по време с вандализма на фенове на Локо София в Хирошима.

"Ръководството на Витоша (Бистрица) нееднократно през последните години публично е заявявало намерението си да демонстрира поведение, коренно различно от общоприетото у нас до момента. Желанието на всички, част от „Семейството на Витоша“, е нашият клуб да бъде „пристан“ на етичността, коректността, честната работа и усърден труд.

Неслучайно само преди месец бе разработен и специален „Морален кодекс“, с който целим да изградим ценностната система на подрастващите в школата и да им покажем правилния път за развитие. Нормите за поведение обаче не важат единствено за децата и техните родители - те са за всички, които са свързани с идеята „Витоша“.

В тази връзка клубът изразява разочарованието си от случката с младежките национали във Франкфурт, в която бе замесен и нападателят на Витоша Наско Милев. Въпреки че нито се появява в кадър, нито влиза в тона на своите съотборници, Наско ще бъде глобен по вътрешния правилник, тъй като наред с многократното споменаване на неговото име бе опетнен авторитетът на клуба.

Да носиш герба на гърдите си, да бъдеш национал на България, е огромна чест, но и огромна отговорност. Като представител на родината си, трябва да бъдеш пример за по-малките футболни таланти не само с поведението си на терена, но и извън него", пишат от клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови