Биографията на Стоичков излиза в Полша в края на ноември

Преводите на английски и испански вече са готови

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2019 в 15:16 2266 0

Една година след излизането на книгата "Христо Стоичков. Историята" вече е факт и първото чуждоезиково издание на култовата биография.

Полското издателство SQN откупи правата и подготвя публикуването на книгата в края на ноември. Христо Стоичков ще бъде специален гост на премиерата във Вaршава на 27 ноември.

"Ние от SQN сме изключително щастливи, че имаме възможността да издадем в Полша биографията на велика личност като г-н Стоичков. Имаме дългогодишен опит в публикуването на най-добрите спортни биографии и сме сигурни, че всеки детайл в книгата ще бъде изпипан. Агнешка Хмеловец, която преведе биографията от български на полски, има голяма заслуга за това", споделя Лукаш Прухно от полското издателство.

Биографията на Модерния ляв е истински феномен за родното книгоиздаване и година след излизането ѝ тиражът достига 60 000 екземпляра, а до края на 2019 очакванията са да надхвърли 70 000. "Историята" разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната публика на "Камп Ноу" и в нея единственият български футболист, носител на Златна топка, най-после допуска публиката близо до себе си.

"Христо Стоичков и Владимир Памуков създадоха нещо изключително - не просто книга, а изживяване. В "Софтпрес" вярваме, че пътят на тази книга тепърва започва и че нейната мисия - да вдъхновява, мотивира и амбицира децата и техните родители, ще надмогне границите не само на България, но и на футбола", казва управляващият директор на издателство "Софтпрес" Милена Стефанова.

"Радваме се на сериозен интерес от колеги от Европа и САЩ и в момента водим преговори за публикуването на биографичната книга на различни езици. Преводите на английски и испански вече са готови", допълва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови