БФС спря правата на световен шампион

OFFNews 23 юни 2017 в 11:37 1291 0

Дисциплинарната комисия на БФС спря правата на бившия световен шампион за младежи Самуел Инкоом, изкарал малък период като играч на Верея (Стара Загора), след като пристигна писмо-препоръка за такова действие от страна на ФИФА.

Оказва се, че Инкоом е бил осъден в световната централа на 15 декември 2014 година, но въпреки това Верея са го картотекирали.

Делото е за нанасяне на имуществени щети и неплащане на наем на имот, в който е живял по време на престоя си в американския клуб от МЛС Вашингтон ДС Юнайтед.

Ганаецът има само два мача за този отбор, но пък е успял да нанесе поражения за 65 316 долара на собственика на жилището Къртис Пол Уилет от Форт Роял, щата Вирджиния.

Решение на Дисциплинарната комисия на БФС по сезиране от ФИФА:

"Предвид уведомление на БФС от ФИФА от 20.06.2017 г., в изпълнение на т.4 от решение на Дисциплинарната комисия на ФИФА от 15.12.2014 г., ДК при БФС налага на Самуел Инкоом - досегашен състезател на ФК "Верея" Стара Загора наказание спиране на състезателни права за срок от 1 /една/ година или до датата на изплащане на цялата дължима сума на кредитора."

Националът на "черните звезди" дойде през зимата като свободен агент от Анталияспор. Десният бек веднага се наложи в състава на Александър Томаш и беше с основна заслуга за силното представяне през пролетта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови