БФС с призив да се спазват мерките на стадионите

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2020 в 12:50 992 0

Българският футболен съюз излезе с призив към организаторите на футболни срещи за спазване на противоепидемичните мерки. Футболът у нас се поднови с публика, но на трибуните не се спазва никаква социална дистанция, което буди притеснение.

"Ако така продължат, най-вероятно ще затворим стадионите, като в Германия, Франция (б.р. там първенството е прекратено), Испания и Италия. Когато направиш жест, не се отчита", каза премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на Министерски съвет.

Ето и призива на футболната ни централа:

"Ръководството на БФС с тревога констатира, че след подновяването на футболното първенство и завръщането на публиката по трибуните, на определени стадиони и мачове се наблюдава струпване на значителни групи от зрители на ограничено пространство в разрез със заповедите на министъра на здравеопазването и на министъра на младежта и спорта, касаещи мерките при организиране на спортни мероприятия в условията на пандемията от Covid-19.

Българският футболен съюз държи да подчертае, че отговорността за спазването на противоепидемичните мерки и контрола върху поведението на зрителите по трибуните по време на мачовете е изцяло на клубовете-организатори на двубоите.

Напомняме, че преди рестарта на първенството в ППЛ и на турнира Купа България, Българският футболен съюз изготви подробен план с насоки за организацията на футболните двубои в условията на пандемията, с който всички клубове бяха запознати и са длъжни да се съобразяват. Напомняме също така, че при нарушаване на установения от закона ред, нарушителите подлежат на санкции от съответните здравни и държавни органи.

Българският футболен съюз призовава още веднъж всички футболни клубове, както и техните привърженици, да спазват стриктно противоепидемичните предписания по време на мачовете".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови