БФС: Публиката се връща на стадионите със зелен сертификат

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2021 в 11:41 736 0

Публиката се връща на стадионите със зелен сертификат, обявиха от Българския футболен съюз. Според централата това е станало, след като президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е отправил апел към министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев за преразглеждане на забраната за допускане на фенове по българските стадиони.

Вчера, 19 октомври, здравното министерство издаде нова заповед, с която допуска присъствието на публика срещу т.нар. зелен сертификат. В заповедта, влизаща в сила от 21 октомври, е упоменато че зрители ще могат да наблюдават спортни мероприятия, ако притежават валидни документи за ваксинация или преболедуване или представят актуален отрицателен резултат от PCR-тест (извършен до 72 часа преди мероприятието) или бърз антигенен такъв (извършен до 48 часа преди влизане на стадиона).

Условията не важат за лица до 18-годишна възраст. Преди пет дни Борислав Михайлов изпрати официално писмо до здравните власти с призив да бъде следван общоевропейският подход и футболните фенове да не бъдат дискриминирани и ощетени от възможността да наблюдават любимите си отбори на стадионите.

След ревизията на заповедта привържениците на родните клубни и национални отбори ще имат възможност да присъстват на трибуните, без това да представлява допълнителен риск в настоящата пандемична обстановка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови