БФС няма да има извънреден конгрес, Първа и Втора лига остават в същия формат

OFFNews Последна промяна на 15 март 2021 в 21:36 2260 0

Снимка Спортал

Христо Порточанов

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз отхвърли искането на инициативния комитет, издигнал Христо Порточанов за президент на БФС, за провеждане на Извъдреден конгрес на 30 април от 11 часа на Националния стадион "Васил Левски".

След запознаване с детайлите бяха проверени всички подписали се клубове и бе установено, че само 121 клуба са редовни, съобщи БТА. Това представлява 22 процента от всички клубове в БФС, които са общо 551. За свикване на конгрес са нужни подписите на 1/3 от клубовете, които са членове на организацията.

При това положение Конгресът остава за 25 юни в Зала 1 на Националния дворец на културата, ако пандемичната обстановка остане в сила. Ако пандемичните правила отпаднат, Конгресът ще бъде в Зала 3 на НДК.

Крайният срок за внасяне на кандидатури за президент на БФС е 15 дни преди Конгреса, в случая - 10 юни.

Втора точка, която разгледа Изпълкомът на днешното си заседание, е актуализиране на бюджета за 2021 година. Това включва добяване на средства за внедряване на системата ВАР, за да се облекчат клубовете.

По последния въпрос, дискутиран днес заседания, изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов заяви, че няма как да бъдат променени структурите на първенствата за следващия сезон. Така Първа лига ще бъде с 14 отбора и през сезон 2021/22, а Втора лига - с 18 отбора

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови