Барселона вилня в Лондон, Меси с дубъл

OFFNews 04 октомври 2018 в 00:55 1315 0

Барселона демонстрира отлична форма при гостуването си на Тотнъм в Лондон в двубой от втория кръг на предварителна група В на Шампионската лига.

Каталунците прекършиха своя съперник с 4:2, а звездата на гостите Лионел Меси се отчете с дубъл. На два пъти гредите пък попречиха на аржентинеца преди това да открие головата си сметка.

Филипе Коутиньо (2) и Иван Ракитич (28) дадоха преднина на "лос кулес". В началото на второто полувреме Лионел Меси нацели две греди в рамките на четири минути, след което Хари Кейн (52) намали. Последва бърз гол на Меси (56), а след това и ново връщане на интригата след попадение на Ерик Ламела (66). В 90-ата Лео сложи точка на спор с четвърти гол и свой пети само за два мача в Шампионската лига.

В другия мач от групата Интер обърна ПСВ насред Айндховен с 2:1. Двубоят ще се запомни със спорно съдийско решение в полза на гостите, след като реферът не изгони вратаря Самир Ханданович за игра с ръка извън наказателното поле.

В очакваният с най-голям интерес двубой Наполи успя да излъже Ливърпул с 1:0 с късен гол на Лоренцо Инсиние. В другия двубой от група С Пари Сен Жермен разпиля Цървена звезда с 6:1 в Париж. Ситуацията в този поток се заплете изключително, като Наполи е лидер с 4 точки, ПСЖ и Ливърпул имат по 3, а Звезда е с 1.

С по 6 точки на върха в група А пък са Атлетико Мадрид и Борусия Дортмунд, които постигнаха домакински победи съответно с 3:1 над Брюж и 3:0 над Монако. Интересно стана и в група D, където Порто оглави класирането с 4 точки след успех с 1:0 над Галатасарай. Втори излезе Шалке 04 след успех като гост с 1:0 над Локомотив Москва. Германците и турския тим имат по 3 точки, докато “железничарите” са без актив. Двубоите от третия кръг ще се изиграят на 24 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews