Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Барселона унижи Реал Мадрид на 'Бернабеу'

OFFNews 23 декември 2017 в 16:04 6646 0

Лидерът в Испания Барселона направи голяма крачка към спечелването на титлата, след като победи един от основните си конкуренти Реал Мадрид с 3:0 на "Сантяго Бернабеу" в поредното издание на "Ел Класико" от 17-ия кръг на Примера дивисион.

Головете за успеха на каталунците паднаха през втората част, а домакините доиграха мача с човек по-малко, след като Даниел Карвахал беше изгонен половин час преди края.

Нищо не предвещаваше такъв разгром на "белия балет" в началото на двубоя. Реал дори беше по-активният отбор преди почивката, като играта се водеше в полето на гостите. След паузата каталунците заиграха по-добре, а Реал прие играта в своята половина.

В 54-ата минута се стигна до откриването на резултата. Серхио Бускетс задържа топката пред своето наказателно поле. Той събра куп футболисти и намери пролука към Иван Ракитич.

Хърватинът дръпна чак до наказателното поле, където подаде встрани за Сержи Роберто, а той асистира на Луис Суарес, който вкара от лесна за него позиция - 0:1.

В 63-ата минута при нова опасна атака на Барселона Карвахал игра умишлено с ръка и беше изгонен. Реферът отсъди дузпа, която Меси реализира. В самия край на мача и Алейш Видал записа името си сред голмайсторите.

Така Барселона събра 45 точки на върха, докато Реал Мадрид е 4-и с 31 и мач по-малко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews