Барселона не успя да похарчи парите от Неймар

OFFNews 02 септември 2017 в 09:08 1523 0

Тежки облаци са надвиснали над испанския футболен гранд Барселона. Каталунците се разделиха с една от големите си звезди Неймар, който премина в ПСЖ срещу 222 милиона евро - рекорд в съвременния футбол.

Високата цена дойде от желанието на французите да имат на всяка цена маестрото и платиха космическата клауза за предсрочно прекратяване на договора му на "Камп Ноу".

В Барселона се опитаха да подсилят състава с парите от трансфера му, но успяха единствено да привлекат Усман Дембеле от Борусия Дортмунд, както и 29-годишния бек Паулиньо от китайското първенство.

В последните часове на трансферния пазар те удариха на камък в опитите да вземат Анхел ди Мария от ПСЖ и голямата си цел Филипе Коутиньо от Ливърпул.

Късно снощи от Барса са предложили за аржентинския национал 40 млн. евро, но от ПСЖ са били категорични, че няма да се разделят с 29-годишния бивш футболист на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед за по-малко от 60 млн.

От Ливърпул пък не отстъпиха от позицията си и не пуснаха Коутиньо в Барселона, въпреки изразеното от играча желание да бъде продаден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови