Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Барселона е на финал за Купата на Краля

Димитър Андреев 07 февруари 2017 в 23:56 3586 0

Отборът на Барселона се класира на финала на турнира за Купата на краля в Испания, след като завърши 1:1 на "Камп Ноу" срещу Атлетико Мадрид в реванша от полуфиналите.

Така след успеха с 2:1 в първия мач и с общ резултат 3:2 каталунците стигнаха до последното стъпало в турнира, където ще играят с победителя в двойката Алавес - Селта Виго. Първата среща във Виго завърши 0:0, а реваншът е в сряда. Двубоят на "Камп Ноу" не мина никак леко за Барса и предостави на зрителите сериозна драма, декорирана с множество картони. По този начин черната серия за Атлетико продължава, като "дюшекчиите" нямат победа на "Камп Ноу" от 11 години насам. 

Срещата пропусна Неймар, който изтърпява наказание и Арда Туран го замести на лявото крило. Андре Гомеш и Денис Суарес започнаха титуляри за сметка на Серхио Бускетс и Андрес Иниеста. Въпреки опасността да бъде наказан за натрупване на жълти картони, Лионел Меси попадна в стартовия състав на Луис Енрике.

Диего Симеоне разчиташе в атака на Фернандо Торес на мястото на Кевин Гамейро и Антоан Гризман, подкрепяни по двете крила от Николас Гайтан и Яник Караско.

Мачът започна със силна преса на Атлетико, като по този начин успяха да попречат на каталунците да разиграват топката в типичния си стил.

Още в 5-ата минута в разстояние от няколко секунди Луис Суарес и Яник Караско имаха по една добра възможност да открият резултата в мача. В 15-ата минута Гризман не успя да се възползва от грешка на Андре Гомеш, след като напредна заплашително до наказателното поле на Барселона, но Жорди Алба съумя да го спре.

Малко по-късно топката прелетя в опасна близост до вратата на Силесен след изненадващ далечен удар на Филипe Луиш.

В края на първото полувреме Барселона си наложи играта и след забележителен рейт, Лионел Меси отправи изстрел към вратата на Атлетико, Моя изби, но Луис Суарес се оказа на правилното място и отбеляза за 1:0 в 43-ата минута.

В 58-ата минута Сержи Роберто бе изгоенен след втори жълт картон заради остро влизане в краката на Филипе Луиш и Барселона остана с 10 футболиста на терена. Малко след това, несъществуваща засада не позволи на Гризман да изравни резултата в 60-ата минута.

В 69-ата минута футболистите на Атлетико също останаха с човек по-малко, след като Караско получи втори жълт картон, белгиецът влезе необмислено в краката на Арда Туран и по този начин възстанови баланса между двата отбора.

Зловещ удар на Лионел Меси от пряк свободен удар разтърси гредата на Моя в 77-ата минута.
В 79-ата минута Пике влезе в единоборство в наказателното поле, не игра с топката и Гамейро хитро спечели дузпа. Нападателят обаче се изпусна шанса си, стреляйки над вратата.

Въпреки пропуснатата дузпа, Гамайро съумя да изравни резултата в 83-ата минута. В 90-ата минута Барселона отново остана с човек по-малко, след като Луис Суарес нацели с лакът Коке и получи втори жълт картон.

Състави:

Барселона: Силесен, Сержи Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Денис Суарес (62 - Масчерано), Ракитич (72 - Иниеста), Андре Гомеш, Меси, Суарес, Арда Туран

Атлетико: Моя, Хуанфран, Годин (49 - Люка Ернандес), Савич, Филипе Луиш, Гайтан (48 - Корея), Саул, Коке, Караско, Гризман, Торес (61 - Гамейро)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews