Барсa стартира първенството с победа над Бетис

OFFNews 20 август 2017 в 23:15 1285 0

Барселона победи Бетис с 2:0 в двубой от първия кръг на Ла Лига. Мачът започна с мълчание по трибуните на "Камп Ноу" в памет на загиналите в терористичния атентат в града преди дни.

Домакините започнаха с амбицията да се оттърсят макар и частично от тежките загуби от Реал Мадрид за Суперкупата на Испания миналата седмица.

Още в 4-ата минута Лео Меси овладя топката на границата на наказателното поле и технично завъртя кълбото към далечния горен ъгъл, но ударът не бе достатъчно прецизен. 

В 37-ата минута аржентинецът изведе Барса напред в резултата. Меси се сдоби с пространство пред наказателното поле, подаде надясно към Деулофеу, който центрира към нападателя, топката се отклони от крака на Алин Тоска, а Лео сякаш не докосна кълбото и то влетя в далечния долен ъгъл - 1:0.

Само 3 минути по-късно Жерар Деулофеу се отличи с нова асистенция, а този път Сержи Роберто беше абсолютно сам на точката на дузпата и с лекота направи 2:0.

Второто полувреме премина на по-ниско темпо. Футболисите на треньора Ернесто Валверде нямаха много добър синхрон, особено щом доближаваха вратата на Антонио Адан.

Все пак до края на двубоя каталунците пропуснаха още няколко добри възможности да отбележат гол. Меси нацели на три пъти гредата, но до ново попадение така и не се стигна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови