Баражът с Унгария ще е без публика

OFFNews 12 март 2020 в 10:58 983 0

Снимка БФС

Мачът на футболните ни национали срещу Унгария на 26 март от баражите за класиране на Евро 2020 със сигурност ще е без публика.

БФС вече е известил УЕФА и унгарската страна, че двубоят няма как да се проведе при нормални условия при мерките, взети у нас за спирането на разпространяването на вируса Covid-19.

Чака се официално потвърждение от европейския футболен център, но то е формалност, тъй като от УЕФА вече разпоредиха националните федерации да вземат решения за предстоящите мачове на представителните отбори спрямо съответните мерки, предприети от държавната власт. В отговор Българският съюз изпрати своето становище - дали мачът да се проведе с публика, или без.

Няма да бъдат допускани и журналисти с акредитации, а амо представители на телевизиите, притежатели на правата, които да подсигурят заснемането и излъчването на срещата.

Освен официалните лица, които се грижат пряко за организацията на двубоя, ще бъдат допуснати и представители на официалните делегации, но крайно ограничен брой по предварителен списък като общият брой на хората на стадиона ще бъде около 80 души.

Самото провеждане на Евро 2020 е под въпрос, като със сигурност мачове не би трябвало да има в Италия и Дания - двете държави в Европа, където заразата се разпространи най-бързо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!