Българско участие в полуфиналите за Купата на Лигата в Англия

OFFNews 20 декември 2018 в 13:08 1694 0

Третодивизионният Бъртън Албиън, в който се подвизава българският вратар Димитър Евтимов, ще се изправи срещу Манчестър Сити в спор за място на финала за Купата на Лигата в Англия.

За "пивоварите", които са участник във футболната лига от 10 години, това е първи голям полуфинал. Футболистите на Найджъл Клъф победиха Мидълзбро с 1:0 във вторник, ставайки първият отбор от третото ниво достигнал полуфиналите от сезон 2014-15. Тогава това прави тимът на Шефилд Юнайтед, воден отново от Клъф.

Манчестър Сити, който спечели три от последните пет финала в турнира, стигна до тази фаза, елиминирайки Лестър след дузпи.

Тотнъм ще бъде домакин на Челси в първата среща на другия полуфинален сблъсък. Шпорите отстраниха Арсенал с 2-0 в градското дерби, а резултат от 1-0 стигна на "сините" да се справят с Борнемут.

През ноември двата тима се срещнаха в мач от първенството, който бе спечелен от отбора на Маурисио Почетино с 3-1. 

След жребия, асистентът на Маурицио Сари - Джанфранко Дзола заяви: "Щастливи сме, защото преди време те ни преподадоха хубав футболен урок. В нашия отбор има много горди играчи.

Разбира се, че те ще искат да вземат участие в тази среща. Твърде много играчи не се представиха на ниво. Някои от тях са наранени и сега искат да покажат най-доброто от себе си."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови