Български футболен фен убит с нож в Англия

OFFNews 05 юни 2019 в 12:37 5604 0

Български футболен запалянко издъхна в британска болница, съобщава ВВС. 51-годишният Венцислав Маргинов бил нападнат на улицата в Саутпорт (на 27 км северно от град Ливърпул) след финала на Шампионската лига между Тотнъм и Ливърпул, игран в Мадрид на 1 юни.

Нашенецът бил ранен с нож веднага след края на мача, в който "червените" спечелиха шестата си европейска титла след 2:0. Маргинов бил откаран в болница в събота, където обаче докторите не успели да спасят живота му и той е издъхнал тази сутрин.

Българинът гледал финала с двамата си синове в местен бар. На прибиране към дома тримата били нападнати в гръб от футболни хулигани. Единият от синовете на Венцислав, на 28 години, също е приет в спешното.

От полицията са потвърдили пред местните медии, че има заподозрян 31-годишен британец, който е арестуван. 

Задържаният се казва Джеймс Питър Гелинг и днес е дал показания в съда. Той остава в ареста, след като адвокатът му Никълъс Арчър не е поискал промяна на мярката за неотклонение. Другият задържан, 32-годишен мъж от Саутпорт, е бил освободен под гаранция. От полицията обявиха горещи телефонни номера за събиране на повече свидетелски показания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!