България записа равенство срещу Словакия

OFFNews 01 юни 2021 в 21:40 1281 0

Националният отбор на България по футбол завърши 1:1 със Словакия в контролна среща, която се игра в Австрия. Това е първата от трите юнски проверки за нашите национали, всички с участници на Европейското първенство. Следващите ни мачове са с Русия и Франция.

Атанас Илиев откри за България в първия си мач като титуляр, а Словакия изравни още до почивката. Така Ясен Петров записва второ равенство начело на България в четвъртия си мач.

Резултатът беше открит в полза на “лъвовете” още в осмата минута. Тогава Кирил Десподов открадна топката от левия бранител, стигна до аут-линията и я върна към 10-ия метър, откъдето Атанас Илиев вкара за 0:1 под плонжа на вратаря Душан Куцияк. Така роденият в Добрич нападател може да се похвали, че вкарва гол в първия си мач като титуляр. Пет минути по-късно нашите можеха да стигнат и до второ попадение, но защитата на Словакия се справи при опита на Ивайло Чочев да изведе Кирил Десподов сам срещу вратаря.

В 26-ата минута обаче Словакия изравни при първата си добра атака.

На два пъти Иван Турицов се намеси лошо, като не успя да изчисти и топката попадна в Ласло Бенеш, който не беше срещнат от Чочев и с удар по диагонала прати топката в мрежата на Даниел Наумов- 1:1.

През втората част и двата отбора имаха своите възможности да стигнат до победен гол, но резултатът се запази.

“От началото на срещата и от битката съм доволен. В първите минути на мача можехме да водим и с по-изразителен резултат. Имахме положения и до края на полувремено, а също така и в края на мача. Срещнахме сериозен противник, който е в последна фаза на подготовката преди европейското първенство.Получи се полезна проверка, дадохме шанс на нови хора да започнат, млади футболисти.

Допуснахме и грешки, но има израстване в нашия отбор”, коментира селекционерът Ясен Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови