България с първа загуба в Лигата на нациите

OFFNews 16 октомври 2018 в 23:59 2372 0

Националите ни по футбол изиграха слаб мач и загубиха от Норвегия с 0:1 в двубой от група С3 на Лигата на нациите, игран на стадион „Улевал“ в Осло.

До този момента българският тим имаше три победи от три мача в новата надпревара на УЕФА, но срещу скандинавците допусна поражение и изпусна първото място в групата. От първата минута на двубоя домакините наложиха натиск, а отбраната на „лъвовете“ беше нестабилна и допусна много опасности пред вратата на Пламен Илиев.

След няколко пропуска възпитаниците на Ларс Лагербак поведоха в резултата в 31-та минута, когато Мохамед Елионуси реализира на празна врата от непосредствена близост след добър пробив и успоредно подаване на Омар Елабделауи. След почивката родните национали изравниха играта и погледнаха по-смело в атака, но така и не успяха да затруднят защитата на домакините.

След този мач България и Норвегия вече имат по девет точки в актива си, но скандинавците заемат първото място заради по-добрата си голова разлика. В другия мач от групата Словения и Кипър направиха равенство 1:1 в Любляна, след което Кипър има 4 точки и запази минимални шансове за победа в групата, докато Словения отпадна от битката за първото място.

До края на надпреварата за България предстои гостуване на Кипър и домакинство на Словения, докато Норвегия гостува и на двата съперника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!