България отстъпи пред Франция в Париж

OFFNews 09 юни 2021 в 00:46 2610 0

Националният отбор по футбол на България очаквано отстъпи с 0:3 пред световния шампион Франция в последната от трите си юнски контролни срещи.

На “Стад дьо Франс” пред 5000 зрители българският тим нямаше особени аргументи в атака, като предимно трябваше да се защитава. Младият вратар Даниел Наумов отрази поне 8 удара.

В предишните два мача в началото на месеца България завърши 1:1 със Словакия и падна с 0:1 от Русия в Москва.

Световните шампиони взеха инициативата от първия момент и почти през цялото първо полувреме играта беше в нашата половина. След няколко пропуснати възможности, Франция откри в 29-ата минута.

След удар на Мбапе, топката рикошира и се върна около точката за изпълнение на дузпа, където Антоан Гризман със задна ножица и нов рикошет в главата на Ивайло Чочев я прати в мрежата за 1:0. Завърналият се в националния отбор на Франция Карим Бензема пък получи травма в бедрото и беше заменен от Оливие Жиру в края на първото полувреме.

През втората част играта отново се водеше пред нашата врата, но гол така и не падаше. В 78-ата минута дойде и първата българска възможност, но ударът на Карагарен не се получи.

В заключителните 10 минути французите изковаха убедителната си победа с две попадения на Жиру. Така “петлите” отиват уверени на европейското, където техен първи съперник ще бъде Германия на 15 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови