България играе в деня на откриването на световното първенство

OFFNews 19 ноември 2022 в 19:47 3095 0

Младен Кръстаич

Снимка Team Bulgaria

Младен Кръстаич

Националите по футбол ще играят контролен мач в деня на откриването на световното първенство по футбол в Катар. "Лъвовете" се изправят утре от 16 часа като гост на Люксембург в търсене на затвърждаване на напредъка, който показаха в последните три мача.

"Това са мачове, които са важни за нас, тъй като с тях придобиваме увереност и се организираме като отбор. Доволен съм, че спечелихме мача в Кипър по начина по който играхме. Доволен съм от желанието и волята, които бяха до тук на едно добро ниво. Очаквам същото и утре. Тези три победи дойдоха много добре за отбора. Бяха важни мачове за нас.

Но знам, че е краят на сезона, знам очакваното от всички световно първенство чука на вратата, знам и за наличието на психологическа умора. Не търся алиби за утре, аз просто казвам каква е ситуацията в отбора. Но ние сме професионалисти и утре трябва да покажем прогрес, да потвърдим напредъка. Правя това отклонение, за да опиша какво е положението", заяви селекционерът ни Младен Кръстаич на пресконференцията на националния стадион в Люксембург.

Сръбският специалист беше попитан как би коментирал освобождаването на Иван Йорданов, който напусна лагера на тима заради контузия, но три дни по-късно игра за клубния си отбор Лудогорец и дори получи травма.

"Като свърши цикъла, ще го коментираме. Това е въпрос, за който и БФС трябва да излезе със становище. Отношенията клубове – БФС са важни. Самият аз съм бил футболист и без значение за какъв мач става дума, здравето винаги е на първо място. Също така очакваме самите клубове да са коректни и отстояват интереса за българския футбол. Клубове и БФС не можем един без друг", завърши Кръстаич, видимо недоволен от развилия се казус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!