Балъков е доволен след 0:0 срещу Черна гора

OFFNews 12 октомври 2019 в 08:21 1627 0

Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков остана доволен след нулевото равенство при гостуването на Черна гора в предпоследната ни среща в квалификациите за Евро 2020. Според легендата на българския футбол този резултат е вдъхнал увереност на играчите ни, които в понеделник се изправят срещу Англия в София.

"Нулевото равенство не е негативен резултат. Не съм съгласен, че сме играли с най-слабия съперник в групата, защото Черна гора има класни футболисти, които играят в по-силни отбори, отколкото нашите футболисти. Позитивното от този мач не е резултатът, а начинът, по който по-голямата част от времето играхме.

Имахме огромно желание за победа, показахме характер, воля и дух. Това трябва да се прави в националния отбор. Жалко е, че не можахме да отбележим и да победим, защото имахме тази възможност. Имахме възможност да отбележим гол.

През второто полувреме имахме спад за около 10-15 минути. Излязохме от този спад и бяхме отборът, който искаше повече да победи. Имахме положения, които не реализирахме, противникът също имаше едно-две положения. Направихме позитивна крачка напред.

Попето игра до Кристиян Малинов, с двама странични нападатели, с Краев отпред искахме да имаме напред повече футболисти. След почивката Черна гора вдигна оборотите, не можахме да влезем в ритъма, наложи се да правим смени. Попето играе на тази позиция, на която играе в клуба си. Просто е малко изморен, което е логично.

Имаше желание за победа, това е най-важното. Доволен съм от всички, които играха - и Занев, и Гошо Пашов си свършиха работата. Пашов игра за втори път в националния отбор, хубаво е, че го пуснах срещу Ирландия и днес свърши работата.

Противникът изненадващо за нас се беше прибрал през първото полувреме отзад, може би чакаше на контраатака, а това сгъсти линиите и ни затрудни. Малко светлинка в тунела, откакто аз съм дошъл. Състезателите с всяка точка или три добиват увереност, чака ни много сериозен мач с Англия. Хубаво е да има такива срещи - с характер, за да може да сме готови за март месец, когато може би ще дойде денят на истината", заяви Балъков, цитиран от БНР.

Всички резултати от снощи:

1-ва група: Черна гора – България 0:0 и Чехия - Англия с 2:1.

Начело в класирането са Англия и Чехия с по 12 точки, пред Косово 8, а България и Черна гора имат по 3.

2-ра група: Португалия – Люксембург 3:0 и Украйна – Литва 2:0.

8-ма група: Андора – Молдова 1:0, Исландия – Франция 0:1 и Турция – Албания 1:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови