Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Байерн завърши сезона със стил

OFFNews 20 май 2017 в 19:36 1752 0

Байерн Мюнхен завърши сезона в Бундеслигата с победа с 4:1 над Фрайбург, след което получи титлата в Германия.

Триумфът на най-популярния германски клуб е пети пореден на домашна сцена. Спечелената от Карло Анчелоти титла идва след трите под ръководството на Джосеп Гуардиола и тази на Юп Хайнкес от 2013 г.

С тази серия баварците отговориха на предизвикателството на Борусия (Дортмунд), който беше нарушил доминацията им в два поредни шампионата преди това.

Капитанът Филип Лаам пръв вдигна “Сребърната салатиера”, като това му се случва за последен път като футболист. Същото важи още за Чаби Алонсо и Том Щарке, които също се отказват.

По традиция беше направен шампионски шпалир, в който се включиха бивши славни играчи на баварците, както и традиционното заливане с бира.

Останалите резултати: Борусия Дортмунд - Вердер 4:3, Борусия М - Дармщадт 2:2, Айнтрахт - РБ Лайпциг 2:2, Кьолн - Майнц 2:0, Хамбургер - Волфсбург 2:1, Херта - Байер Л 2:6, Хофенхайм - Аугсбург 0:0, Инголщадт - Шалке 1:1.

Шампион е Байерн с 82 точки, следват РБ Лайпциг с 67, Борусия Д с 64 и Хофенхайм с 62, който ще играе квалификации за влизане в групите на Шампионската лига. Във Втора Бундеслига идпадат Волфсбург, Инголщадт и Дармщадт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews