Байерн Мюнхен спечели за шести път Шампионската лига

OFFNews 24 август 2020 в 00:13 2536 1

Отборът на Байерн Мюнхен спечели за шести път в историята си трофея от Шампионската лига, след като победи Пари Сен Жермен с 1:0 във финалния мач в Лисабон, който се изигра пред празни трибуни.

Така баварците направиха "требъл" през този сезон, след като вече спечелиха титлата и купата на Германия. 

Двубоят беше много динамичен, като през първото полувреме и двата тима си размениха добри възможности да поведат, но нулевото равенство се запази.

След почивката германците владееха повече топката, а в 59-ата минута се възползваха от първото си по-добро положение за втората част, за да поведат. Джошуа Кимих центрира меко от дясно към далечната греда и Кингсли Коман, който е юноша на ПСЖ и бивш играч на френския клуб, с глава от границата на малкото наказателно поле прати топката в мрежата.

Парижани бяха близо до изравняване в 70-ата минута, когато Ди Мария с пас от дясно изведе Маркиньос в чиста позиция, но бразилецът не успя да преодолее Нойер с удар от ъгъла на малкия пеналт.

До края Байерн контролираше събитията на терена и не позволи на съперника да стигне до изравняване.

Така Байерн спечели трофея, след като победи във всичките си 11 мача в турнира през сезона, записвайки и впечатляваща голова разлика от 43:8.

Финалът в Лисабон ще се запомни и с това, че за първи път от 1998 година противопостави шампиони в своите страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews