Автогол остави Арсенал в борбата за 4-ото място

OFFNews 27 април 2017 в 00:03 1678 0

Арсенал запази шансове за четвъртото място в Премиър лийг, след като постигна трудна победа с 1:0 над Лестър на "Емиратс" в двубой от 28-ия кръг.

Автогол на Роберт Хут в 86-ата минута донесе трите точки на лондончани, които вече са на четири точки зад Манчестър Сити.

През първото полувреме Лестър владееше топката едва в 27% от времето, но въпреки това гостите успяха да създадат не по-лоши възможности от домакина Арсенал.

Развръзката настъпи четири минути преди края на мача. Монреал стреля неточно, но силно и топката рикошира в гърдите на Хут и влезе в десния ъгъл на вратата на Шмайхел. В края Йозил прати топката отново във вратата на гостите, но попадението бе отменено заради засада.

В другите мачове от кръга Мидълзбро победи с 1:0 Съндърланд, а Тотнъм надви като гост със същия резултат Кристъл Палас и запази дистанцията от четири точки зад лидера Челси. Кристиан Ериксен вкара единственото попадение в това лондонско дерби в 78-ата минута, а "шпорите" вече имат 74 точки. Така Тотнъм подобри рекорда си за най-много точки, спечелени през един сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!