Астън Вила зарадва Стилиян Петров със завръщане в Премиър лийг

OFFNews 27 май 2019 в 20:44 2024 0

Отборът на Астън Вила се завърна в Премиър лийг след три сезона във второто ниво на английския футбол Чемпиъншип, след като победи с 2:1 Дарби Каунти във финалния плейоф.

Ануар Ел Гази (44) и Джон Макгин (59) се разписаха на "Уембли" за Вила, а осем минути преди края Мартин Уагхорн намали, но това се оказа недостатъчно за "овните". Финалният плейоф за влизане в Премиър лийг е наричан "най-скъпият мач", тъй като с изкачването си в елита победителят си гарантира минимум 170 милиона паунда.

Един от най-радостните хора на планетата от завръщането на Астън Вила в елита беше бившият капитан на тима Стилиян Петров. Той поздрави клуба от Бирмингам за завръщането във Висшата лига на Англия. Българинът носеше фланелката на Вила между 2006 и 2013 година.

“Поздравления на всички от Астън Вила. Гордея се с вас, момчета. Отново сме там, където ни е мястото”, написа в Twitter рекордьорът по брой мачове (105) за националния отбор на България, който получи пълна подкрепа от страна на клуба по време на битката за живота си, след като беше диагностициран с левкемия през 2012 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови