Аржентинска легенда оплю жестоко Меси

OFFNews 29 март 2018 в 19:22 4049 0

Аржентинската футболна легенда Уго Гати жестоко оплю капитана на настоящия тим на "гаучосите" Лионел Меси след позорната загуба с 1:6 от Испания в Мадрид.

Според бившия страж на "албиселесте" поведението на Меси, който не игра поради лека контузия, е позор. Нещо повече - Гати предположи, че големият му съперник на терена в момента Кристиано Роналдо не би изоставил Португалия в подобен момент, а би стиснал зъби и да излезе въпреки всичко.

"Меси беше длъжен да играе, въпреки болките в сухожилията. Хората искаха да го видят. В аналогична ситуация Роналдо щеше да излезе на терена. Не смятам, че Меси е футболистът, от когото зависи играта на Аржентина. Аз въобще не вярвам в такива неща", коментира Гати, който игра до 44-годишна възраст и записа рекордните 765 мача в аржентинския елит.

На коренно противоположно мнение е нападателят на Испания с бразилски корени Диего Коща.

"В Аржентина обичат да го критикуват, но поне видяха какво представлява националният им отбор без него. Трябва всеки ден да му благодарят, че го има", коментира Коща.

Феновете в Аржентина също не са възхитени от отсъствието на голямата си звезда в мача с Испания. Мнозина отсега чакат следващия му мач на клубно ниво с Барселона, за да го оплюят подобаващо за това, че си спести мачовете на националния отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови