Аржентинец в Левски е пред завръщане в Южна Америка

OFFNews 12 януари 2020 в 09:13 1569 0

Футболистът на Левски Франко Мазурек може да премине в еквадорския Олмедо, твърдят медии в американската страна, цитирани от "Тема Спорт".

Тимът завърши на 11-о място в първенството на Еквадор през миналия сезон, а преди дни започна подготовка за предстоящия, който стартира в средата на следващия месец.

Аржентинецът е запознат с обстановката в Олмедо, тъй като има престой в тима през 2014 година. Тогава той записа 25 мача, в които отбеляза 2 гола. Силните му изяви тогава му помогнаха да се завърне в родината си, след трансфер в Ол Бойс.

Мазурек пристигна на "Герена" през лятото. Юношата на Бока Хуниорс дойде като свободен агент, след като договорът му с гръцкия елитен Панетоликос беше изтекъл.

Той пропусна част от подготовката, което доведе до проблеми с кондиционното му състояние. Мазурек срещна и известни трудности с адаптацията.

Това е причината Левски да иска да го продаде при появата на изгодна оферта. През есента аржентинецът беше на терена в общо 20 мача във всички турнири, като в половината беше титуляр. Той вкара и два гола - един за първенство и 1 за "Купата на България".

В положението на Мазурек са още Филипе Нашименто и Насиру Мохамед. Те също ще бъдат продадени, ако се появят купувачи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови