Аржентина спечели бронза, но загуби Меси

OFFNews 07 юли 2019 в 08:15 3510 0

Аржентина спечели бронзовите медали на тазгодишното издание на Копа Америка, но загуби капитана си Лионел Меси за следващия си мач. "Албиселесте" победиха с 2:1 Чили в доста за малък финал двубой.

Първото попадение бе дело на Серхио Агуеро. В 12-ата минута нападателят на Манчестър Сити откри резултата след асистенция на Лионел Меси. Малко по-късно една от звездите на Чили - Алексис Санчес, се контузи и трябваше да бъде заменен от Жуниор Фернандес.

Само десет минути след гола на Агуеро Пауло Дибала покачи на 2:0. Аржентинците развиха страхотна своята атака - Дибала беше изведен отляво и успя да реализира от малък ъгъл. В 37-ата минута двата отбора останаха с човек по-малко на терена. Голямата звезда на "гаучосите" Лионел Меси и Гари Медел се сдърпаха край аутлинията, след като десетката на Барса изблъска леко в гръб чилиеца.

Той от своя страна излезе от очертанията на терена и продължи да блъска съперника си, което доведе до хаос на терена. Съдията показа червени картони и на двамата. Хора от двата щаба и лично селекционерът на Аржентина Лионел Скалони влязоха на игрището и започнаха да успокояват играчите.

След червените картони бяха потвърдени, а мачът след това доста загрубя. След края на полувремето аржентинците наобиколиха съдията Марио Алберто Диас де Вивар да му искат обяснения. През втората част отново системата за видеонаблюдение трябваше да се намесва.

След като се консултира с нея, главният съдия даде дузпа за Чили, която беше хладнокръвно реализирана от Артуро Видал. Чилийците имаха още няколко положения за гол, с който щяха да вкарат мача в продължения, но не успяха да се възползват от шансовете си.

Така Аржентина се утеши с бронза, а Чили остана с празни ръце, след като в предишните две издания на турнира печелеше титлата.

Скандалите обаче продължиха с пълна сила. Меси отказа да участва в церемонията по награждаването в знак на протест срещу корупцията и съдийството. Според него червените картони са били пресилени и най-вероятно са дошли като следствие на думите му след загубата от Бразилия в полуфинала, че Копа Америка е нагласена в полза на домакините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови