Аржентина навива Гуардиола за селекционер

OFFNews 04 юли 2018 в 18:05 1833 0

Провалът на световното първенство в Русия накара шефовете на аржентинската федерация по футбол да търсят спешен и успешен изход от ситуацията.

Според местните медии босовете са се спряли на вариант да поканят за национален селекционер бившия треньор на Барселона Джосеп Гуардиола. В негово лице те виждат човека, който ще спаси международната кариера на мегазвездата Лионел Меси, който на поредно голямо първенство не успя да донесе радост на Аржентина.

Аржентинската федерация смята да предложи на Гуардиола договор до края на световното първенство в Катар през 2022 година, а заплатата му ще бъде 10 милиона евро на сезон.

Половината от парите ще осигурява федерацията, а другата - спонсорите на националния отбор. В момента Гуардиола е начело на английския Манчестър Сити, като изведе тима до шампионската титла.

Мерак за работа с националния отбор на Аржентина изрази и легендата Диего Марадона, като при това той няма финансови условия. В аржентинската федерацияе едва ли ще приемат желанието му сериозно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews