Аржентина гази без Меси и селекционер, Канада пише история

Теодор Борисов 30 юни 2024 в 11:37 1631 0

Аржентинските фенове можеха да се наслаждават на традиционното барбекю, доволни от изявите на своите любимци

Снимка Getty Images

Аржентинските фенове можеха да се наслаждават на традиционното барбекю, доволни от изявите на своите любимци

Световният шампион Аржентина надви Перу с 2:0 и запази стопроцентовия си актив в група „А“ на Копа Америка. Звездата на „гаучосите“ Лионел Меси пропусна двубоя поради проблеми с аддукторите, но дори и в негово отсъствие съотборниците му нямаха проблем да се справят с „инките“.

Само две минути след почивката Лаутаро Мартинес откри резултата, възползвайки се от отличен извеждащ пас на Анхел ди Мария. Нападателят на Интер затвърди отличната си форма в 86-ата минута, когато с небрежно копване успява да преодолее за втори път Педро Галесе.

Перуанският страж можеше да получи и още попадения, но в 72-ата минута Леандро Паредес пропиля отсъдената в полза на Аржентина дузпа, стреляйки в гредата. Именно страничния стълб попречи на играчите на Хорхе Фосати да запишат почетен гол след удара с глава на Франко Санелато в добавеното време.

За отбелязване е, че селекционерът на Аржентина Лионел Скалони също не бе на пейката, тъй като бе санкциониран от КОНМЕБОЛ заради факта, че изведе тима си със закъснение за втората част на предишния мач срещу Чили. В негово отсъствие силният човек на пейката бе Валтер Самуел.

Канада записа историческо класиране за елиминациите, след като в другата среща стигна до нулево равенство срещу Чили. Задачата на играчите на Джеси Марш бе улеснена максимално, тъй като от 27-ата минута те играха с човек повече след изгонването на Габриел Суасо.

Червеният картон, показан от съдията Вилмар Ролдан, помогна на Канада да се класира напред за сметка на Чили

Въпреки това благоприятно обстоятелство гол така и не падна, макар че в продължението на двубоя резервата Тани Олувасей прати топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сръбският филм за България - истини и лъжи