Арсенал спази традицията да губи точки на 31 декември

OFFNews 31 декември 2017 в 21:30 3282 0

Отборът на Арсенал спази традицията да губи точки на 31 декември, след като завърши 1:1 при гостуването на Уест Бромич в последния мач за годината във Висшата лига.

Лондончани ведоха седем минути преди края, когато Алексис Санчес изпълни фаул, топката се отклони в Джеймс Маклийн и се озова в мрежата, а попадението бе записано като автогол.

В 89-ата минута Джей Родригес обаче изравни от доста спорна дузпа. Топката се удари в ръката на Чембърс, но тя бе насочена отблизо и защитникът нямаше какво да направи.

След равенството Арсенал изпревари Тотнъм, който е с мач по-малко, и в момента е пети в класирането, като изостава на 3 точки от четвъртия Ливърпул. Уест Бромич пък остана в зоната на изпадащите, като вече няма победа в 19 поредни шампионатни срещи.

Двубоят ще остане паметен за мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер, който изведе тима за 811-и път в мач от Висшата лига и така изпревари легендарния треньор на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фюргюсън по водени мачове в първенството. Французинът е начело на клуба от 21 години или точно от 7750 дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки