Арсен Венгер с първа победа над Моуриньо

OFFNews 07 май 2017 в 19:54 2277 3

Френският мениджър Арсен Венгер се поздрави с първата си победа над отбор, воден от Жозе Моуриньо, след като Арсенал спечели с 2:0 срещу Манчестър Юнайтед дербито на 35-ия кръг на Висшата лига.

До този момент двамата мениджъри се бяха изправяли 16 пъти, като французинът бе излизал победител само веднъж - през 2015 г. в мач за Къмюнити Шийлд или Суперкупата, който често е определян като част от предсезонната подготовка.

Арсенал изкова победата с два гола в рамките на три минути в началото на второто полувреме. Първо удар на Гранит Джака изненада Де Хеа в 54-ата минута, след като топката се отби в гърба на Ерера, а след това Дани Уелбек направи 2:0 с глава.

С успеха лондончани сложиха край на серията на "червените дяволи" от 25 поредни мача без загуба в първенството. По този начин те запазиха минимални шансове за четвъртото място и участие в Шампионската лига. Арсенал е шести с актив от 63 точки, като е изиграл мач по-малко от Юнайтед, който е пети с 65 точки.

Мотивацията в този мач беше по-голяма за Арсенал, чийто единствен шанс да играе в ШЛ минава през първенството. За Юнайтед приоритет е спечелването на Лига Европа, което ще донесе и директно място в групите на турнира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

07.05 2017 в 23:18

АХ, Лопе, ти си фен на загубилия днес;)Всъщност са ТРИ...Юнайтед, Пуул и ...Арсенал.....останалите са изкуствени финансово напомпани без ИСТОРИЯТА на СВЕТА ТРОИЦА....
Третият от ВЕЛИКАТА ТРОЙКА ...Пуул, но едва ли си техен фен, не, по-скоро си фен Юнайтед....лошо няма, дори и да си фен на Пуул....Ако си толкова запален като мен трябваше да знаеш, че днес за пръв път Арсен НАТРИ носа в официален мач на сетубалския миндил(крайно противно човече)....Каква класа беше Съра в сравнение с доня сетубалтиня.....
Винаги съм уважавал феновете на другите 2 гиганта МЮ и Пуул....много се радвам, че точно юношата на МЮ направи разликата....колко подигравки отнесе Данчо докато играеше за Юнайтед...
Апропо, единствено фенове на Пуул и Юнайтед МОГАТ да ме “сплескат със статистики“.....а статистиките на Пуул за съжаление са до....далечната 90 год....оттам до сега имат една ПАМЕТНА КЕШ.....в Истанбул с/у Милан(вярно обратът беше ВЕЛИК!!!

29217

2

Лопе де Вега

07.05 2017 в 21:14

Реди, дай го по-кротко. Най-великите клубове са поне шест-седем и ако ти наскачат запалянковците им, лошо ти се пише. Ще те сплескат със статистика, аргументи, велики футболисти и треньори и пр.

Лично аз скромно ще премълча пристрастията си, но все пак ще отбележа, че само в Англия има още два отбора с претенции за най- най!

Поздрав!

п.п. Естесно, напълно си в правото си да имаш фаворит!

63994

1

Red or Dead

07.05 2017 в 20:08

Арсенал е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ клуб на Земята.....казах ви, че ще победи, дори и познах голмайстора, само дето не можа да направи хеттрик, нищо, другия път....