Арестуваха бивш собственик на ЦСКА и Кремиковци

OFFNews 24 юли 2019 в 10:01 4939 1

Снимка Спортал

Бившият собственик на ЦСКА Прамод Митал е бил арестуван в Босна и Херцеговина, съобщава "Ройтерс". Индийският милиардер е бил задържан в своята компания в страната.

Срещу предприемача се води разследване по подозрение за организирана престъпна дейност и злоупотреба със служебно положение. Митал е заподозрян, че е изтеглил пари от фирмената каса, които след това се озовали в тайни сметки в Лондон.

Заедно с предприемача са били задържани членът на Надзорния съвет на компанията "Глобал Испат Коксна Индустрия Лукавац" Раджиб Даш и директорът Парамеш Батачари. Преди години освен начело на ЦСКА, индиецът бе собственик и на "Кремиковци".

Засега тримата са задържани във фирмената централа в северния град Луковац, докато полицията извършва обиски в офиса им, след което те ще бъдат отведени в прокуратурата на Тузла, каза прокурорът Чазим Серхатлич от районната прокуратура в град Тузла.

Според него със заповед за арест се издирва и четвърти заподозрян участник в престъпната група. Очаква се задържаните да се явят пред съда днес, добавя Франс прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

1

Toni2019

24.07 2019 в 12:22

Този и от Кремиковци поизточи. Добре че дойде Бойко за да пусне на подставено лице на ФиБанк да вземе завода за скрап, че да може да пренасочи парите към балона КТБ и да не пречи на световната конкуренция.
 
X

Подкастът на OFFNews