Англия стана последният 1/2-финалист на Евро 2020

OFFNews 04 юли 2021 в 00:01 2447 0

Снимка Getty Images

Англия разгроми Украйна с 4:0 на четвъртфинал на Евро 2020 и ще играе на полуфинал срещу Дания на Уембли. Англичаните вкараха три гола след почивката, но най-важните моменти бяха ранните голове във всяко полувреме, които прекършиха духа на "жълто-сините".

Две попадения за отбора на Гарет Саутгейт вкара Хари Кейн, а по едно попадение добавиха Хари Магуайър и Джордан Хендерсън. Победата на "трите лъва" можеше да бъде по-убедителна, а футболистите на Украйна не демонстрираха, че са готови за мач на такова ниво.

Фактор може би беше и умората след 120-минутната драма срещу Швеция в 1/8-финалите и дългото пътуване от Санкт Петербург до Рим, където се проведе двубоят с Англия.

Така англичаните достигнаха до полуфинал за първи път от 1996 година насам, когато европейското първенство се проведе на Острова. В другия полуфинал ще се противопоставят съставите на Италия и Испания. Мачовете са във вторник и сряда - 6 и 7 юли, а финалът е на 11 юли. Всичките три мача ще се проведат на "Уембли" в Лондон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови