Андрей Желязков се надява кризата да оздрави Левски

OFFNews Последна промяна на 27 март 2020 в 09:00 759 0

Бившият спортен директор на столичния Левски Андрей Желязков е на мнение, че сините могат да извлекат много положителни неща от изключително трудната ситуация, в която се намират.

Клубът беше силно разклатен финансово в началото на 2020-а и разчиташе на помощ от страна на феновете. Заради пандемията, причинена от коронавирус и тя спадна, защото мачовете бяха спрени. Според Желязков може би идва моментът за раздяла с недоказани чужденци и даване на шанс на български момчета.

"Тази криза трябва да подейства отрезвяващо за Левски. Надявам се да стане точно така. И от нещастието, породено от такава пандемия, накрая да излезе така, че да се помогне на българския футбол. Защото е ясно, че финансово ще закъсат клубовете, и то не само от сегашната ситуация, породена от коронавируса.

Вижда се, че те затъват от ден на ден. Не можеш да харчиш два-три пъти, отколкото изкарваш. Няма как да стане, доказано е през годините. Надявам се при тази ситуация клубовете да се разделят с много от чужденците, особено скъпоплатените. Да си отберат, които заслужават, за да могат на по-късен етап да ги трансферират.

Надявам се по този начин да се помогне и на националните ни отбори във всички възрасти. Виждаме, че младежите и юношите ни вървят добре. Много от момчетата в младежкия играят в елита. При юношите също има трима-четирима, които получават шанс. Това помага много, затова се надявам тази криза, отнемайки ни нещо, да ни принуди да залагаме повече на българи - и така същевременно да ни даде нещо", коментира Желязков пред "Тема Спорт".