Америка направи луди пари от Ел Класико

Елитът на Маями гледа трилъра 3:2 за Барса при последния мач на Неймар

Ивайло Йолчев 30 юли 2017 в 08:29 5498 0

Америка направи това, което умее най-добре и с Ел Класико - извлече купища пари. Реал и Барса излязоха в приятелски мач на Hard Rock Stadium в Маями пред 66 014 зрители!

Местните отбелязаха, че цените са височки дори за тукашните стандарти: от 240 до 4500 долара. Е, разпродадоха се за секунди, въпреки отсъствието на голямата звезда Кристиано Роналдо. Заявки направиха запалянковци от над 50 държави, които долетяха до Маями.

Снощи на трибуните бяха Серина Уилямс, Тайгър Уудс, Дрейк. Предната вечер над 37 000 американци платиха по 20 долара, само за да гледат тренировките на двата големи съперника. 

А шоуто си струваше всеки цент! Барселона победи 3:2 Реал Мадрид в трилър, който беше всичко друго, но не и "приятелски".

Всички погледи бяха вперени в Неймар, който вероятно изигра последния ски мач за Барселона. Той се хвана за крака още в 57-ата секунда. Лекарите обаче го вдигнаха. 

Неймар направи две асистенци при успеха, тичаше, заяждаше се с противника, много искаше сам да вкара, но пропусна.

Меси и Ракитич дадоха бърза преднина на Барселона, която стартира в целия си блясък. Реал се съвзе от нокдауна и изравни още до почивката чрез Ковачич и младата надежда Асенсио, който стартира в атаката на мястото на Роналдо.

Жерар Пике обаче донесе успеха за Барса след почивката - още в 50-ата минута. След това започнаха куп смени, включително на големите звезди, а финалните минути бяха за Реал, но новото попълнение Себайос!

"Публиката беше за перфектна десетка", сподели треньорът на Реал Зинедин Зидан, чийто тим загуби и трите си срещи на американска земя.

"Белите" се насочват към Скопие за мача срещу Манчестър Юнайтед за Суперкупата на Европа. На 13 август предстои ново Ел Класико за Суперкупата на Испания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови