7Дни Спорт: Футболът на Олимпиадата Токио 2020

OFFNews 27 май 2021 в 17:50 7951 0

Двадесет и седмото издание на мъжкия футболен турнир на олимпиади ще се проведе това лято, малко повече от месец след приключване на официалното Европейско първенство по футбол  за 2020 година. Мъжкият футбол присъства неизменно на Летните олимпийски игри, единствено с изключение на годините 1896 и 1932. Женският футбол за първи път се появи на олимпийската сцена през 1996 година в Атина.

Токио 2020 ще ни даде възможност да се насладим на играта, като мачовете ще се проведат в шест града. Както знаем регламентът от 1996 позволява само трима играчи в отбор да са на възраст над 23 години, което цели да даде възможност на младите звезди и надежди да се изявят на международната сцена.

Мъжкият футбол ще е състезание между 16 отбора, като 15 от тях се класираха след квалификации, а домакините от Япония по право. Ще има групова фаза и директни елиминации. Отборите, които ще гледаме на Токио 2020  са: Аржентина, Австралия, Бразилия, Кот Д’Ивоар, Египет, Франция, Германия, Хондурас, Япония, Южна Кореа, Мексико, Нова Зеландия, Румъния, Испания, Саудитска Арабия, Южна Африка. Отборите са разпределени в четири групи по четири отбора, Групите са:

  • Група А

Япония, Южна Африка, Франция и Мексико

  • Група Б

Нова Зеландия, Южна Корея, Хондурас и Румъния

  • Група В

Египет, Испания, Аржентина и Австралия

  • Група Г

Бразилия, Германия, Кот Д‘ Ивоар и Саудитска Арабия

Откриването е с мача Египет – Испания, който е с начален час 10:30 българско време на 22 юли.

Женската част на турнира ще ни даде възможност да наблюдаваме отборите на Австралия, Бразилия, Канада, Чили, Китай, Великобритания, Япония, Нидерландия, Нова Зеландия, Швеция, Замбия и САЩ. Ще видим двубои в три групи и след това елиминационна фаза.

Групите са: Е- с отбори Япония, Канада, Великобритания и Чили. Група Ф са отборите на Китай, Замбия, Бразилия и Нидерландия. В група Г един срещу друг ще се изправят отборите на Великобритания, Нова Зеландия, Швеция и САЩ. Двубоите започват на 21 юли с мача Великобритания – Чили, който е с начален час 10:30 часа българско време.

И мъжките и женските футболни мачове на Токио 2020 ще са предимно в сутрешните часове за българските зрители. Най-късните мачове за нас ще започват в 14:30 часа, което от една страна е добре, защото няма да се налага да гледаме късни нощни мачове, но от друга страна въпреки отпускарския сезон много от нас ще са на работа. Въпреки всичко ни предстои лято с футболни емоции започвайки с Евро 2020 и завършвайки с Токио 2020, точно преди старта на квалификациите за европейските турнири и подновяването на повечето първенства. Много спорт ни очаква през топлите месеци, а в официалния сайт на 7Дни Спорт в 7sport.net ще имате възможност да следите всяко едно събитие отблизо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови