30 самолета с мароканци политат към Катар за полуфинала на Мондиал 2022 срещу Франция

OFFNews 12 декември 2022 в 21:58 1357 2

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Марокански фенове ликуват в испанския град Вендрел класирането за полуфинал на световното

Националната авиокомпания на Мароко "Роял Ер Марок" реши да пусне около 30 специални полета от Казабланка до Доха във вторник и сряда, за да закара всички привърженици на националния отбор по футбол, които искат да гледат на живо полуфинала от световното първенство в Катар срещу Франция в сряда, информира Франс прес.

"За да позволим на многобройните мароканци, които желаят да подкрепят националния отбор в епопеята му и да изживеят емоциите на полуфинала на Световната купа, "Роял Ер Мароко" ще направи въздушен мост между Казабланка и Доха", се казва в комюнике на компанията.

"На историческия мач, историческо обслужване", хвали се авиокомпанията, визирайки, че Мароко стана първият отбор от Африка в историята на полуфинал на футболен Мондиал.

Големите самолети ще отлетят от летище "Мохамед V" в най-население град на Мароко Казабланка.

В Доха селекционерът на Мароко Валид Реграги отдаде няколко пъти дължимото на публиката, наричайки я "12-ият играч на отбора".

"Националният отбор трябва да обединява всички мароканци. В един момент бяхме разделени. Ако успеем да съберем народа ни заради футбола, ще бъде добре", коментира Реграги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

1

путин хуйло

12.12 2022 в 22:48

Дали скакалците ще се развилнеяи из Катар както го правят в Париж и Брюксел?
 
X

Да помогнем на украинските деца!