112 спортни журналисти определиха "Футболист на годината"

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2022 в 13:05 3408 0

112 спортни журналисти от 41 медии дадоха своя вот в 61-ата анкета "Футболист на годината" и определиха най-добрите в българския футбол за 2021 година. Победителите ще бъдат обявени на 19 януари 2022 г. на церемония по модела на връчените в понеделник награди на ФИФА. С основен приоритет за опазване здравето на всички събитието ще бъде виртуално.

Церемонията ще бъде излъчена пряко по Sportal TV и на Sportal.bg, а началото на прякото предаване е в 18 часа.

Първата официална анкета "Футболист на годината" е през 1961-а, а сега предстои да разберем кой е футболист No1 в 61-ата анкета. За седма поредна година избраният за най-добър футболист на България ще трябва да приеме предизвикателство от Българската асоциация на спортните журналисти. С мисъл за бъдещето и за вдъхновяване на следващите поколения, лауреатът на голямата награда ще трябва да покаже и отговорност.

А предизвикателството гласи: "Колкото спортни журналисти са гласували в анкетата, поне толкова футболни топки да дари победителят на деца от школа или школи по негов избор."

На церемонията ще стане ясна призовата тройка при българските футболисти за 2021 г. след гласуването на спортните журналисти. Ще бъде обявен треньор No1 на България и неговите подгласници. Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2021 г. - най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател и най-добър чужденец. Ще разберем кой е най-прогресиращият млад играч.

Ще бъде оповестен и изборът за най-красив гол в България за 2021 г. Ще бъде отличен и No1 на България в женския футбол. За шеста поредна година ще бъде връчена и специална награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“.

61-ата анкета „Футболист на годината“ се организира в партньорство от „Дакс Медия“ и Българската асоциация на спортните журналисти. Ще бъде връчена и специалната награда на основния организатор на анкетата, двукратната олимпийска шампионка и петкратна световна шампионка по спортна стрелба, основателката на "Дакс Медия" Весела Лечева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови