В Русия валят трупове, а ''копейките'' търчат да се кланят на Путин и да му носят дарове

Евгений Дайнов, DW 23 февруари 2024 в 17:00 10876 7

Проф. Евгений Дайнов

Снимка Архив

Проф. Евгений Дайнов

В Русия валят трупове - едни умират при неизяснени обстоятелства, други са навестени от службата "Самоубийства по домовете". Но и навън нещата ескалират. Вече е ясно: Путин води две перманенти войни.

След убийството на Алексей Навални имах възможността да съобщя, че режимът на Владимир Путин навлиза в нова фаза - на тоталния терор. Той води перманентна война навън - против съседни държави, но и перманентна война вътре - против всички руснаци, които по някаква причина не му се нравят.

Изминалите дни илюстрират тази теза.

Режимът на Путин отказва да предаде тялото на Навални на неговите роднини, очевидно прикривайки следите от собственото си престъпление. Същевременно в Русия валят трупове.

Лавина от трупове и арести

При неизвестни обстоятелства загина фотожурналистът Дмитрий Марков, известен с антиправителствената си дейност, т.е. че снима реалния живот в примитивната руска провинция. В Испания е застрелян онзи руски пилот, който преди време кацна с хеликоптера си в Украйна и предостави машината на украинската армия. Внезапно на 35-годишна възраст почина синът на Игор Сечин - Иван, изгряваща звезда на руския държавнически небосклон. Сечин-старши е особено приближен на Путин, шеф на Роснефт и "наследник" на собствеността на ликвидираната от Путин нефтена компания Юкос. Дни преди смъртта на Иван, която е официално засекретена от режима, Русия бе окончателно осъдена да плати 50 милиарда долара глоба за заграбването на Юкос. Руският провоенен блогър Андрей Морозов, възмутен от загубите на руската армия, пък се оказа клиент на служба "Самоубийства по домовете".

Арестувана за "предателство" е руско-американска гражданка, балерина, имала лошия късмет да се върне в Русия ненавреме. Арестувани са над 300 руски граждани, носещи по улиците цветя за Навални. И братът на Навални е отново арестуван и изправен пред путински трибунал.

Това са случаите, за които знаем. Вероятно има хиляди подобни, за които не знаем, тъй като засягат по-обикновени хора. Руснаците като цяло са наясно: Сталин се върна. Повечето се радват на това завръщане; но една удивително немалка част като че ли не се радва - въпреки десетилетното промиване на мозъците им от Кремъл.

А промиването на мозъци продължава. Както по времето на Сталин, в Русия вече има списък със забранени книги и автори. Покрай останалото е забранен и "Хари Потър", както и, разбира се, "1984". Отнася го и една повест на Достоевски.

Путин вече води война срещу всички

Навън нещата също ескалират. Путин форсира натиска върху украинската армия, оставена без боеприпаси и модерни оръжия - използвайки саботажа, провеждан от съюзника му Доналд Тръмп в САЩ, който не допуска гласуването на помощ за Украйна. Върви и подмолната война срещу Запада. Българските инструменти на Кремъл, събрали се във "Възраждане", ходиха на инструктаж (и може би на доклад) в Москва - не къде да е, а в ковачницата на кадри за КГБ, наричаща себе си "Дипломатическа академия".

По върховете на софийската политика забелязваме рязко отслабване на страха от "американците", очевидно дължащо се на руското настъпление в Украйна. Борисов и Пеевски демонстрират отчетливи признаци, че са готови да се обърнат отново към Кремъл. За целта лансират идеята да провалят сегашното прозападно правителство, очевидно за да трупат точки пред Кремъл; вече сме виждали Борисов да казва, преклонен пред Путин: "Сторих грях, ама ти си големият брат, ще простиш". Мария Габриел загърбва европейската си биография и проговаря като Борисов - засега само по вътрешнополитически теми; все още не е споменала големия брат в блатата край Москва река.

В Полша, протестиращ полски еквивалент на българските зърнари, дефилира с американския си трактор, на който е закачил позив, призоваващ Путин да въведе ред в Полша и ЕС. Русия публикува заповед за арест на премиера на Естония. В Европа и САЩ върви разследване за мащабна руска информационна война, а доносникът на ФБР срещу президента Джо Байдън се оказва агент на руските служби.

Владимир Путин отново демонстрира мускули. Малодушните и продалите се, от София до Вашингтон и от "копейките" до Тръмп, търчат да му се кланят и да му носят дарове.

Руският президент влезе в етапа "перманентна война против всички". Това беше неизбежно - въпросът никога не е бил "дали", а "кога".

Това ние, западните хора, сме го виждали. И знаем, какво трябва да правим: да застанем решително против източното зло, като междувременно обезвредим тукашните му съратници, другари и ятаци. Имаме парите, хората, законите и оръжията.

Въпрос на мъжество.

Дойче веле. Заглавието е на OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

905

8

Kahles

24.02 2024 в 21:17

Дайнов, Европа пари и оръжие има. Закони, необходими за да противостои на злото, обаче, няма. Но най-вече няма мъжество, за да го направим. Това е горчивата истина.

135

6

Far Rider

24.02 2024 в 09:55

Цитат: "Това ние, западните хора, сме го виждали. ". Смешно , до сълзи! И Дайнов се пише западен! Забравя, че 73% от популацията на Задунайская губерния са против посещението на Зеленски! Че, за последните 2 години (война в Украйна!) от българска страна е закупен руски петрол за 6 000 000 000 $! И тези пари са отишли за финансиране на войната! Че, в последните 2 години са издадени паспорти на над 10 000 руски шпиони и олигарси! Че, на наша територия има над 480 000 недвижими имота собственост на руснаци! Че, пРезидентът (чийто глас се чува навън, а не писаното в този сайт!) обяви, че Украйна няма да спечели войната, че Крим е руски и България няма да доставя оръжие на Украйна. И така става! Въпреки 7 (!!) решения на Парламента БТР-ите все още си стоят по складовете! Къде живеете, г-н Дайнов?

-690

5

nms

24.02 2024 в 08:56

Няма изненади, изрода се движи по класическия пример на сходни изроди, Оруел ги е описал такива много точно.
Изненадите са че много хора не са чели или не са разбрали Оруел.

400

4

демотиватор

23.02 2024 в 20:07

Появиха се първи украински кадри (половин минута видеоклип) от задействаните на фронта танкове Абрамс!
Ето: (ジ) ✊
https://www.unian.net/weapons/poyavilis-pervye-kadry-primeneniya-tankov-abrams-na-fronte-vozle-avdeevki-12552600.htm l

400

3

демотиватор

23.02 2024 в 19:49

"...една удивително немалка част като че ли не се радва - въпреки десетилетното промиване на мозъците им от Кремъл."

А защо ли тази част не поеме ОРГАНИЗИРАН курс на въоръжена борба (партизани) с/у Кремъл?! Може би е време Запада леко да помогне с началния тласък (ジ) ✊

22548

2

dolivo

23.02 2024 в 19:41

Браво, Дойнов, добре го каза.

Само се опасявам, че след джуджето ще дойде някой по-друг начин луд, от по-самоубийствените

1005

1

ПР

23.02 2024 в 18:52

Всичкото списано е така-без коментар и браво.
Мъничкият комплексар,с восъчен изглед,трол или зъл елф,тотално е изперкал.В какъв си негов,перверзен свят живее,Слава Богу,не знам и не искам да знам.Да си мразен,да си мишена,да се криеш под земята всред гавази и бетон,параноя лъжа и истерия-живот ли е това?!
Колкото по-рано му се случи заслуженото-толкова по-добре за милиони хора.Не съм си и представял,че подобен кошмар,ще се случва в 21 век.Мечтая си за кончина на Джуджето от Кремъл.
 
X

Да помогнем на украинските деца!