Връщат славата на баскетболния Септември София

ОFFNews 05 септември 2017 в 21:56 2054 0

Мартин Механджиев и Димитър Христов влизат в управлението на баскетболен клуб Септември София. Механджиев е новият изпълнителен директор. Христов става главен треньор в школата, като тримата заедно с Николай Спасов ще ръководят клуба оттук нататък.

Мартин Механджиев е основател, председател и мениджър на Националната аматьорска лига по баскетбол, а дълги години се състезава в БК Септември. От 2009 година на изцяло доброволни начала помага за дейността на клуба, изпълнявайки функциите на технически секретар и администратор.

Димитър Христов е част от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол от 2012 година. Винаги е демонстрирал влечението си както към маркетинга, така и към работата с деца. Той е съосновател на Basketball Academy.

Дълги години тренира в школата на Делфин Бургас, където натрупва и треньорски опит. В БК Септември ще бъде главен треньор.

Председател на клуба е Николай Спасов, който приема мисията да работи в името на баскетболен клуб Септември още от 1991 година. Ето как той коментира промените в управлението на НПО БК Септември:

„БК Септември е един от най-старите клубове в София, но в последните години се намира в криза. Основна вина за това нося аз, а причините са както обективни, така и субективни.

Признавам и че е моя груба грешка, че през годините се доверявах на хора, на които очевидно им липсваше капацитет. Липсваше им и отношение към клубната принадлежност и това задълбочи проблемите в клуба. Бяха нужни промени, за да осигурим спасяването му.

Вярвам, че въвличането на Мартин Механджиев като изпълнителен директор и Димитър Христов като главен треньор в школата ще бъде изцяло положително. И двамата са доказали качествата си до момента, като смятам, че ще разгърнат потенциала си и в нашия клуб", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!