Поклон пред Ботевград, събра пари за операцията на Йоанка

OFFNews 03 юли 2017 в 12:32 2715 0

Сумата, необходима за операцията на очите на малката Йоанка, е събрана благодарение на благотворителния мач в Ботевград. Комисията прие 4 кутии за дарения и изброи 12 237,24 лева.

Това стана чрез различни благотворителни инициативи. Като се започне от входната такса, която бе три лева, но почти всички пускаха в поставените урни доста повече пари от тази сума. Това е ярко доказателство, че хората в Ботевград не само обичат баскетбола с подкрепата си по време на мачовете на Балкан, но също е един огромен признак за човечност и съпричастност от тяхна страна.

Друг начин за проява на щедрост пък бяха благотворителните търгове за фланелките на участниците в този ач. Един от зрителите стана притежател на няколко фланелки, като за всяка от тях бе броил по сто лева. А оригиналният потник на Александър Везенков от Барселона бе спечелен за хиляда лева от Любомир Лилов.

Самият Везенков, заедно с целия мъжки национален отбор на България, дойдоха в Арена Ботевград специално за събитието и също се включиха в подкрепа на малката Йоанка. Един от двамата капитани - Чавдар Костов, обяви публично, че събраните от националните ни играчи средства ще бъдат преведени по сметката на малката сладурана.

Баскетболното шоу в Арена Ботевград включваше много изненади, от които безспорно най-вълнуващата беше включването в мача на легендарен отбор играчи на Балкан от шампионските отбори през 80-те.

Отборът на Легендите влезе на терена след началото на втората част, когато изглеждаше, че Звездите ще победят с огромна разлика Надеждите.

Изненада имаше и за самите Легенди. В тяхна чест на видео стената в залата бяха прожектирани уникални кадри от архива на БНТ от шампионските мачове на Балкан през 80-те.

Над 2000 лева бяха събрани от предизвикателства към играчите, които се изпълниха в почивките между частите. Везенков-младши, Иван Лилов, Любимор Лилов, треньорът Лъчезар Диков и Ники Маринов стреляха от тройката, а от фаула изпълняваха ефектни забивки в отговор на зрителските прeдизвикателства.

Събитието бе открито от зам. кмета Борис Борисов. Той обяви, че община Ботевград ще осигури 2500 лева за лечението на тригодишната Йоанка. След края на шоуто дикторът обяви, че средствата за лечение на нуждаещата се от трансплантация на стволови клетки Йоанка са събрани. От името на нейното семейство искрена благодарност към всички, допринесли за това, изрази нейният татко Цветослав Нанов.

Заслуга за провеждането на този благотворителен мач имат мнозина. Задължително обаче трябва да се да се признае огромната роля за действителното реализиране на идеята на Иван Лилов и Мартин Маринов, на сестрите Миряна Захариева и Йоана Лилова. Именно те са в основата и на отличната цялостна организация на събитието.

Заслужават внимание думите на младия Александър Везенков. Той изрази пожелание да бъде организиран още един такъв мач, но поводът за него да бъде вече оздравяването на малката Йоанка. Всички искрено се надяваме това да се осъществи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови