Благотворителният мач в Ботевград за Йоанка е днес

OFFNews 02 юли 2017 в 14:43 3654 0

Снимка bgbasket.com

В последните две седмици цял Ботевград и баскетболнатаобщественост в страната се вълнуват заедно със смейството на малката Йоанка за предстоящия благотворителен двубой.

Мачът е по инициатива на Иван Лилов и Мартин Маринов и ще се играе днес от 17:00 часа в "Арена Ботевград". Организаторите обещават истинско шоу и много изненади.

На маси, разположени на удобно място в залата, ще бъдат изложени ценни спортни вещи, за които публиката ще може да наддава на т.нар. тих търг.

Пред всяка от вещите ще има описание и първоначална цена, а на празен списък гостите на мача ще могат да добавят своето име и предложение за покупка с цена, по-висока от предходната.

Търгът ще продължи по време на целия мач. Засега сред ценните вещи има потник на Барселона от първия българин изтеглен в драфта на NBA – Александър Везенков.

Другите предмети ще са оригинална футболна топка с автографите на младежките национали по футбол, екип, суитшърт и снимка в рамка на покойния баскетболист Венци Славов, както и екипи на други легендарни ботевградчани.

Освен смела и грижовна майка, Елиза Казакова (майката на Йоанка) е и много сръчна. В момента тя приготвя прекрасни картички, които зрителите на двубоя ще могат да си купят по време на мача. Набраните средства, разбира се, отиват за каузата.

Организаторите канят всички гости да дарят сума в специална за целта дарителска кутия и да предизвикат някой от играчите да направи нещо интересно по време на мача. „Сумата няма значение – 5, 10, 100, 1000.

Целта ни е да се получи зрелищна игра в един по-разчупен формат. Всеки лев е важен за семейството на Йоанка, така че се надяваме на активност от публиката“, коментира Миряна Захариева от името на организаторите.

Дарения за малката Йоанка можете да направите чрез Pay Pal: [email protected] или по банков път:

Дарителска сметка:
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG32FINV91501317009581
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Йоана Цветославова Нанова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!